Хванаха ало измамника, завлякъл двама пенсионери в Пловдив с пари и злато

Автор: Plovdiv Now 3902
Хванаха ало измамника, завлякъл двама пенсионери  в Пловдив с пари и злато

Телефонен измамник е задържан след бързите професионални действия на криминалисти от Пловдив. Припомняме, че на 13 юни преди обяд по сценария за оказване на съдействие на полицията са били измамени и обрани 79-годишна жена и 88-годишен мъж.

Изпълнявайки дадените й указания бабата е оставила около 5000 лева на определено място пред дома си, а старецът е хвърлил през терасата пакет с над 1500 лева, 1000 щатски долара и няколко златни монети. 

След получаване на информация за случаите във Второ РУ са били образувани досъдебни производства и предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в които са се включили служители от отдел „Криминална полиция“.

Часове по-късно е бил арестуван 51-годишен жител на село край Костинброд, от когото полицията е открила и иззела парите и златото, отнети от двамата пенсионери.

С постановление на Районна прокуратура - Пловдив мъжът е задържан за срок до 72 часа. Привлечен е като обвиняем за извършеното престъпление и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина