Художници и музиканти показват талант в Деня на турското изкуство в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6412
Художници и музиканти показват талант в Деня на турското изкуство в Пловдив

Ден на турското изкуство предлага за пловдивчани и гости Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.

На 29 май известните турски художници Хикмет Четинкая и Шукран Истанбуллу ще открият за пръв път съвместна изложба. Името на Хикмет Четинкая е добре познато на българската публика като Художника с маковете, но Шукран е имала до сега само общи участия в изложби в България и почитателите на изобразителното изкуство ще имат възможност за пръв път да се запознаят по-обстойно с нейните творби, съчетаващи хармонично източната пищност и западната модерност.  В експозицията всеки от двамата е подредил по двадесетина картини, рисувани специално за изложбата в галерия "Аспект.

По време на отвореното откриване, което ще протече в часовете от 17.00 до 19.30 на 29 май, двамата ще демонстрират своите живописни техники, рисувайки на живо пред публиката в галерията.

От 19:00 часа пък преподавателките в Държавната консерватория при Тракийски университет в Одрин -  Ъшъл Даалар /пиано/ и Бурджу Джошкун /флейта/ ще поздравят пловдивчани и гостите на града със специална програма в културен център "Радио Пловдив".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина