Хубаво вино и вкусна храна завладяха Стария Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3807
Хубаво вино и вкусна храна завладяха Стария Пловдив

Ценители на хубавото вино и вкусната храна се впуснаха във вълнуващо пътешествие из къщите на Стария град в първия ден на дефилето „Вино и гурме” в Пловдив. Шестото издание на фестивала бе отложено в края май заради строгите противоепидемични мерки в страната. Днес обаче посетители от цялата страна се наслаждават на специална селекция от дионисиевата напитка. А ресторантьори предлагат най-хододящите ястия за всяко питие.

Най-нетърпеливите изпълниха улиците на Стария град още преди официалния старт на събитието. „Превъзходно вино, изключително добра реколта”, коментираха посетителите.

Насладата за небцето ще продължи през целия уикенд. За улеснение на гостите „Съвет по туризъм” в община Пловдив и Университетът по хранителни технологии създадоха интерактивна карта и брошури, които да представят участниците и събитията в програмата.

Експерти в сферата пък ще дадат своите оценки за най-добрите съчетания между вино и храна. Посетителите също могат да се включат в оценяването посредством анкетни карти. Наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на  ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието , ще се връчат по време на „Вечер на награждаването”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина