Хрупкави тиквички без пържене - уникално вкусни и доста по-здравословни

Автор: Plovdiv Now 10887
Хрупкави тиквички без пържене - уникално вкусни и доста по-здравословни

Предлагаме ви рецепта за хрупкави тиквички без пържене - уникално вкусни и доста по-здравословни.

Продукти:

тиквички - 2 броя

ЗА ПАНИРОВКАТА

царевично брашно - 3 с.л.

пармезан - 5 с.л. (или около 50 грама)

брашно - 5 с.л.

царевичен грис - 5 с.л.

яйца - 2 броя

черен пипер

олио - за поливане

копър

сол

Приготвяне: 

Ако тиквичките са млади и свежи, най-добре е да не ги белите.

Нарежете ги на дълги пръчици, дебели около 1 см и дълги около 10 см. Посолете ги добре.

За панировката разбийте яйцата с малко сол.

В друга чинийка сипете брашното. В трети съд смесете заедно гриса с пармезана, обикновеното брашно, солта, сухия копър и черния пипер.

Пригответе тава с хартия за печене.

Всяка тиквичка се овалва в брашното, след това в яйцата и накрая в пармезановата смес.

Наредете панираните тиквички в тавата и ги полейте с олио.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете тиквичките до хубав златист загар - около 30-40 минути.

Сервирайте ги топли, най-добре в компанията на млечно-чеснов сос.

Рецепта - Росица Петрова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина