Хрупкави тиквички без пържене - уникално вкусни и доста по-здравословни
Хрупкави тиквички без пържене - уникално вкусни и доста по-здравословни

Предлагаме ви рецепта за хрупкави тиквички без пържене - уникално вкусни и доста по-здравословни.
Продукти:
тиквички - 2 броя
ЗА ПАНИРОВКАТА
царевично брашно - 3 с.л.
пармезан - 5 с.л. (или около 50 грама)
брашно - 5 с.л.
царевичен грис - 5 с.л.
яйца - 2 броя
черен пипер
олио - за поливане
копър
сол
Приготвяне:
Ако тиквичките са млади и свежи, най-добре е да не ги белите.
Нарежете ги на дълги пръчици, дебели около 1 см и дълги около 10 см. Посолете ги добре.
За панировката разбийте яйцата с малко сол.
В друга чинийка сипете брашното. В трети съд смесете заедно гриса с пармезана, обикновеното брашно, солта, сухия копър и черния пипер.
Пригответе тава с хартия за печене.
Всяка тиквичка се овалва в брашното, след това в яйцата и накрая в пармезановата смес.
Наредете панираните тиквички в тавата и ги полейте с олио.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете тиквичките до хубав златист загар - около 30-40 минути.
Сервирайте ги топли, най-добре в компанията на млечно-чеснов сос.
Рецепта - Росица Петрова