Христо Иванов благодари за подкрепата, ще коментира след окончателните резултати

Автор: Plovdiv Now 2584
Христо Иванов благодари за подкрепата, ще коментира след окончателните резултати
Два часа и половина след края на изборния ден, лидерът на Демократична България Христо Иванов коментира провелия си вот. Той не обсъжда текущите резултати, нито евентуални коалиции. Благодари на симпатизантите, гласували за обединението и на кандидатите, които се бориха за места в парламента. Ето и какво каза той:
 
Ще изчакаме окончателните резултати да дойдат утре, преди от “Демократична България” да коментираме изборите по същество. Днес обаче искам да благодаря на всички, които не останаха безразлични към съдбата на България и отидоха до урните. Още по-голяма е благодарността ми към онези, гласували с разум и грижа за страната ни и избрали да ѝ дадат шанс да излезе по-силна от кризите.
Благодаря на всеки, надмогнал страховете и притесненията си, за да гласува с мисъл за бъдещето и развитието на България, без да има гаранцията, че избраниците му ще бъдат сред големите победители. И тук е моментът да кажа, че след тези избори, до които многократно предупреждавахме, че не бива да се стига, получаваме още по-фрагментиран парламент. И, за съжаление, идва ред всички да платим цената за политическата недалновидност, тласнала страната ни към поредните предсрочни избори и пропуснала възможността за навременно обединение на партиите на промяната.
Искам да благодаря и на партньорите ни в “Демократична България” - ДСБ и Зелено движение - за съвместната ни работа в тази четвърта поредна кампания в рамките на 18 месеца. Зад резултатите на коалицията стои трудът на щабове и местни организации навсякъде в страната.
Благодарност и към онези от кандидатите, борили се за доверие в четвърта поредна кампания. Благодаря и за смелостта на влезлите в редиците ни за първи път в този толкова труден за страната момент. Тази човешка устойчивост, тази смелост - това е истинският капитал на България. Докато има почтени и добросъвестни хора, готови да минат през месомелачката на българската политика, страната ни ще има шанс да скъса с порочния модел, задушаващ развитието ѝ от години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина