Хора от всички възрасти ще участват днес в масово рисуване на Главната в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 8686
Хора от всички възрасти ще участват днес в масово рисуване на Главната в Пловдив

"Пловдив в една рисунка" кани днес пловдивчани от всички възрасти в масово рисуване на открито. Събитието се провежда на Главната улица на Пловдив,  в пространството около Стълбите на Каменица и в посока Римски Стадион. Началото е в 11 часа, но ще продължи до 17 часа.

"Пловдив в една рисунка" е не само проект на хартия. Това е възможност за преживяване с любимите хора, приятели, с непознати, с пловдивчани. Това е възможност за всеки да създаде Пловдив чрез сърце, спомени и мечти - такъв какъвто е: магнетичен и вдъхновяващ. Така всички ще могат ЗАЕДНО, но всеки по свой собствен начин, да пресъздаде вечния, наш и неповторим ПЛОВДИВ - в една рисунка. Всеки е добре дошъл!

Поканени са всички деца и техните родители, тийнейджъри, младежи, възрастни хора, хора в неравностойно положение, пенсионери и всички, които се чувстват вдъхновени от своя любим град. Събитието цели на общодостъпно и познато място пловдивчани от различни възрастови групи  да изразят своето сърдечно  отношение  към Пловдив – най-старият жив град в Европа, развиващ се, който се променя, магнетичен и вдъхновяващ. Така деца и младежи, насърчавани от родители на открито с желание и сърце ще пресъздадат вечния и неповторим „Пловдив в една рисунка".

Събитието представлява своеобразен хепънинг - рисуване на хартия, на плоча, на  картон, на балон по темата. Желаещите могат да рисуват прави и седнали, на стативи, на възглавници, на черги, на стълби и маси. Ще творят с хартия и картон, с четка, балон и бонбон, защото "Най-хубавите истории се раждат от сърцето!" 

Изложбата с готвите творби ще остане на място и може да бъде разгледана до 23 май 2019 г. След това, с творбите ще бъдат украсени детските отделения в пловдивските болници.

Организатор е Фондация „Наследство и ценности“ Пловдив. Проектът  се реализира с финансовата подкрепата на Община Пловдив и партньори : Философско-Исторически Факултет - Пловдивски Университет, Зонта Клуб- Пловдив, "Дуситекс" ООД – България, вила „Винифера“ и приятели.

„Пловдив в една рисунка"  е част от Културния календар на Община Пловдив за 2019 г. и в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата 2019г.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина