“Хора и улици“ - Екоинспекцията в Пловдив обяви конкурс за литературна творба

Автор: Plovdiv Now 5092
“Хора и улици“ - Екоинспекцията в Пловдив обяви конкурс за литературна творба

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив обявява конкурс за литературна творба на тема „Хора и улици (заедно в града)“. Инициативата е част от кампания „Европейска седмица на мобилността“, която се отбелязва в периода 16 – 22 септември и се организира от РИОСВ - Пловдив за четвърта поредна година. Тя цели да мотивира и насърчи усилията на всички граждани,
бизнеси и институции да работят заедно в името на постигане на устойчив начин на придвижване, по-добра свързаност, градове с по-чист въздух, по-малко шум, по-естетична и здравословна среда.

Желаещите да участват в творческата надпревара трябва да изпратят своите произведения (разкази, стихове, приказки, басни) най-късно до 16 септември 2022 година. Те трябва да са обвързани с тематиката на Европейската седмица на мобилността, да са написани грамотно и увлекателно, да са добре структурирани и аргументирани. Няма ограничения за възрастта на участниците.

Тримата финалисти ще получат предметни награди и грамоти, а на всички участници ще бъде дадена възможност да участват в бъдещи събития, организирани от институцията.

„Приканваме хората с интерес в областта на литературата и околната среда да дадат воля на твореца в себе си и да споделят лична история, въображаема ситуация, свои размисли и чувства, свързани с взаимодействието на хората с града, квартала, улицата или любимо място, за това как промяната в пространството въздейства и мотивира“, обръщат се към бъдещите участници от РИОСВ – Пловдив.

Екоинспекцията е публикувала пълния регламент на сайта си и очаква да получи вдъхновени и стойностни творби.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина