Хлапе купонясва в нощен бар край Пловдив, баба му отнесе глоба

Автор: Ива Модова 4692
Хлапе купонясва в нощен бар край Пловдив, баба му отнесе глоба

Възрастна жена, баба на непълнолетно момче, отнесе 300 лева акт. Причината – хлапето било спипано в дискотека след полунощ в пловдивското село Труд.

В нощен клуб "Б-2" се е провела акция на полицията. В заведението нахлули униформени и са спипали непълнолетното момче вътре, минути след полунощ и без придружител. Момчето не дало обяснения за родителите си, но все пак била повикана баба му.

На последната е бил съставен акт за това, че не е придружила детето след 22:00 часа на обществено място – в случая дискотеката.

След законоустановения период, жената се сдобила и наказателно постановление. В него е описана санкцията в размер на 300 лева, както и самият член от Закона за закрила на детето.

Жената веднага е атакувала санкцията в Районен съд с мотивите, че същата е незаконна. Оказва се, че доводите й се оказват верни. В самият акт, а и в наказателното постановление не се вписани важни обстоятелства около случая. Едни от тях са защо точно бабата на момчето е санкционирана и къде са родителите на момчето? Има ли майка и баща и защо няма данни за тях? Освен това не става ясно на какво основание е наложен акт на жената, тъй като няма доказателства, че тя е негов попечител или родител.

Поради тези грешки от страна на актосъставителите, наказателното постановление се оказва незаконно. Така възрастната жена отърва солената глоба, която Районен съд изцяло отмени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина