Хирургичен кабинет в Пловдив с удължено работно време заради зачестили ухапвания от кърлежи

Автор: Plovdiv Now 21630
Хирургичен кабинет в Пловдив с удължено работно време заради зачестили ухапвания от кърлежи

Кабинетът по хирургия в Медицински център-1 на булевард "Васил Априлов" №20 в Пловдив удължава работното си време от този месец. Всеки ден нуждаещите се могат да го посещават и да бъдат консултирани от специалист между 9 и 16 часа

С повишаване на температурите и след пороите пациенти от Пловдив и от региона все повече търсят помощ при хирург заради ухапвания от кърлежи, оплаквания от болки в корема, но най-много заради обострени хемороиди, които са често срещан проблем през топлите месеци. Високите температури, дехидратацията на организма, влошаването на хроничния запек са част от причините.

Медицински център-1 партнира с отделението по хирургия в болница „Медлайн“, което първо в Пловдив започна прилагането на метода THD за  премахване на хемороиди без разрези. При този способ под ехографски доплеров контрол се прекъсва кръвотокът към възлите. Той е сравнително нов за нашата страна и е подходящ за пациенти с II до IV стадий на болестта и особено при кървящи хемороиди. Това посочи д-р Милко Милушев, който консултира пациентите в кабинета заедно с колегите си д-р Костадин Белев и д-р Явор Буков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина