Хиляди пловдивчани празнуваха 5 г. Европейска столицата на култура с мега парти на центъра

Автор: Мария Луцова 2394
Хиляди пловдивчани празнуваха 5 г. Европейска столицата на култура с мега парти на центъра

Пл. "Централен" снощи беше пълен с хора, събрали се да отпразнуват 5 години от провеждането на инициативата Пловдив - Европейска столица на културата и 10 години от избирането на града за домакин. 

Огромното парти под звездите започна с подгряващи изпълнения на DJ Dian Solo от Deep Zone Project. Той избра хитове, в които е вплел популярни поп песни и български фолклор, които накараха мнозина да танцуват. Точно в 20 ч. на сцената излезе кметът на Пловдив Костадин Димитров.

"Честит празник. От както се случи тази инициатива, Пловдив е изпъстрен с множество събития и продължава да живее с ритъма на културата. Сред нас са част от хората, които са "виновниците" за спечалването на приза Европейска столица на културата. Благодаря им, както и благодаря на хората от отдел "Култура" и на фондация "Пловдив 2019", с чийто усилия и воля в града ни се случват толкова много неща. Пожелавам Ви много приятни мигове тази вечер. Пазете заветите на нашия град, за да може той винаги да е древен и вечен. Да бъдем заедно", каза градоначалникът, цитиран от trafficnews.bg

Точно в 20-30ч. на сцената шоуто поеха Kraak & Smaak, а след тях партито продължава с Oscar and the Wolf.

Един от най-емоционалните моменти преди началото на музикалното събитие предизвика специалният клип, в който вървяха паметни кадри от различни събития в рамките на едногодишния мащабен проект. Публиката реагира емоционално и с бурни аплодисменти още на първите кадри, които показаха церемонията по обявяването на първия български град, избран да домакинства инициативата. След това си спомниха моменти от откриването и някои знакови фестивали и събития. В същото време акробати, които символизираха човечетата от визията на ЕСК, се спускаха по фасадата на Партийния дом. 

"Настроението на центъра е наистина "ЗАЕДНО", коментираха прииждащите към събитието пловдивчани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина