Хиляди фенове на българската музика напълниха Античния театър за наградите на БГ радио

Автор: Plovdiv Now 6061
Хиляди фенове на българската музика напълниха Античния театър за наградите на БГ радио

Хиляди фенове на българската музика напълниха Античния театър за наградите на БГ радио, като Пловдив за втора поредна година бе домакин на събитието. Бяха направени премиери на най-новите 10 песни, победители бяха излъчени в 9 категории.  За първи път жена бе основен и единствен водещ на церемонията - Милица Гладнишка.  С най-много номинации бяха Ицо Хазарта, Любо Киров и Графа, а Хазарта грабна три награди.

Капацитетът на Античния трябваше да е 50 процента пълен поради мерките срещу заразата с коронавирус, но по трибуните определено имаше много повече хора. В началото на церемонията зрителите бяха призовани да спазват социална дистанция и да се раздалечат във всеки един от секторите.
 
Шоуто откриха момичетата от 4Magic. Първата статуетка отиде при Алма в категория за БГ Дебют. В категория БГ Дует/Вокална група победи Скандал. Отличиха ги братя Аргироови. Наградата за БГ видеоклип спечели "Нависоко" на Васил Стефанов, песен на Миро и Койна Русева. "Неправилен рап" на Ицо Хазарта взе наградата за БГ албум, а публиката полудя и започна да скандира името му. Междувременно церемонията бе за кратко заглушена от тържествената заря по случай празника на гарнизон Пловдив. Най-добър БГ Текст е отново на Хазарта - песента "Имама човек"  на Ицо Хазарта и Хоумлес.
 
 
Наградата за БГ Група спечелиха Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. За пръв път получавам подобна награда, знаково е, е това става в любимия ми град, каза Вълдобрев. БГ изпълнителка е Михаела Филева, а БГ изпълнител - отново Ицо Хазарта, като наградата му бе връчена от кмета на Пловдив Здравко Димитров и Михаела Филева. Не съм очаквал тези три награди. Една песен е хубава, когато публиката я харесва, заяви Хазарта. Наградата за БГ песен спечели "Не бих могъл" на Венци Венц, Павел и Любо Киров. Последният обаче не присъстваше, тъй като е пострадал при битов инцидент. Призът БГ Вдъхновение отиде за дует Ритон. В края на церемонията с огромна торта на сцената бе отбелязан рождения ден на Наско от БГ радио.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина