Хепънинг, изложба, филми и много награди за Деня на водата в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6157
Хепънинг, изложба, филми и много награди за Деня на водата в Пловдив

Тази година отново ще отбележим Деня на водата с различни и разнообразни събития в Пловдив. На 22 март от 11 ч екипът на Зелени Балкани ще бъде партньор в ежегодният Хепънинг за водата на Басейнова Дирекция „Източнобеломорски район“. Събитието ще се състои на пл. Стефан Стамболов - пред общината. Участие в мероприятието ще вземат 22 училища, част от които представители на Водния парламент, а също така представители на всички институции, работещи в  тази сфера– всички Басейнови дирекции, Община Пловдив, РИОСВ Пловдив, както и неправителствените организации Зелени Балкани и БДЗП.

Следобед събитията продължават в Природонаучния музей в Пловдив. От 16:30 ч официално ще бъде открита изложба на детски рисунки „Опазване на влажните зони и климатичните промени в нашия град”.

След като в края на януари месец бе обявен конкурс за детска рисунка по повод Световния ден на влажните зони, и само за един месец бяха получени 160 уникални рисунки от 18 града в страната, дойде моментът и да бъдат наградени оценените рисунки. Жури, съставено от трима професионално изявени артиста, имат нелеката задача да отсеят най-добрите творби. Наградените участници ще бъдат обявени на 21 март, а творбите ще бъдат експонирани в зала „Ботаника“ на РПНМ – Пловдив, където ще останат до 5 април.
От 19:00 ч е прожекцията на филма „THANK YOU FOR THE RAIN“ (Благодарим за дъжда) със субтитри на български език в Планетариума на музея. Филмът се излъчва безплатно благодарение на Активист 38 и по инициатива на Зелени Балкани и по случай изложбата с детски рисунки на тема влажните зони и климатичните промени и деня на водата. Тематиката на филма също засяга последствията от климатичните промени.



Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина