Предлагаме ви рецепта за вкусен и нетрадиционен гювеч, подходящ и за постите, които вече започнаха.
Продукти:
нахут - 500 грама (от консерва)
патладжани - 2 броя
лук - 2 глави
чесън - 4 скилидки
домати - 3 броя
моркови - 2 броя
чушки - 4 червени
черен пипер - 1/2 к.л.
червен пипер - 1 с.л.
дафинов лист - 2 броя
олио - 1/2 к.ч.
риган - 1 ч.л.
магданоз - свеж
сол
Приготвяне:
Наситнете лука и чесъна. Загрейте олиото в дълбок тиган и ги задушете за кратко. Добавете нарязаните чушки и моркови.
Щом зеленчуците омекнат, добавете патладжаните - предварително накиснати в подсолена вода и нарязани на парчета. Щом и те омекнат, прибавете настърганите домати.
Овкусете зеленчуците с дафиновия лист, солта, черния и червения пипер. Гответе 10-тина минути и прибавете нахута.
Разбъркайте и прехвърлете гювеча в тава.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете ястието около 40 минути. Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте зеленчуковия гювеч топъл.