Гювеч с нахут - вкусен, нетрадиционен и подходящ за постите

Автор: Plovdiv Now 4522
Гювеч с нахут - вкусен, нетрадиционен и подходящ за постите

Предлагаме ви рецепта за вкусен и нетрадиционен гювеч, подходящ и за постите, които вече започнаха.

Продукти:

нахут - 500 грама (от консерва)

патладжани - 2 броя

лук - 2 глави

чесън - 4 скилидки

домати - 3 броя

моркови - 2 броя

чушки - 4 червени

черен пипер - 1/2 к.л.

червен пипер - 1 с.л.

дафинов лист - 2 броя

олио - 1/2 к.ч.

риган - 1 ч.л.

магданоз - свеж

сол

Приготвяне:

Наситнете лука и чесъна. Загрейте олиото в дълбок тиган и ги задушете за кратко. Добавете нарязаните чушки и моркови.

Щом зеленчуците омекнат, добавете патладжаните - предварително накиснати в подсолена вода и нарязани на парчета. Щом и те омекнат, прибавете настърганите домати.

Овкусете зеленчуците с дафиновия лист, солта, черния и червения пипер. Гответе 10-тина минути и прибавете нахута.

Разбъркайте и прехвърлете гювеча в тава.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете ястието около 40 минути. Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте зеленчуковия гювеч топъл.

Рецепта - Албена Асенова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина