Граждани недоволстват от мизерията в подлезите в “Източен“! Кога ще може да се минава през тях нормално?

Автор: Plovdiv Now   2926
Граждани недоволстват от мизерията в подлезите в “Източен“! Кога ще може да се минава през тях нормално?

Мизерия, джунгла,отпадъци и сбирки на наркозависими, това може да се види според пловдивчани в два често използваеми подлеза в район „Източен”. Вандализмът също присъства всекидневно и изброените проблеми до тук  отказват тотално гражданите да използват обичайната връзка за преминаване на отсрещната страна на булеварда. Проблемът обаче е, че тя е единствената алтернатива, за да се добереш до отсрещния тротоар. Такъв е случаят с двете съоръжения, намиращи се на булевард "Цариградско шосе", близо до Специално училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Стоян Белинов“.

Наша читателка, която  всекидневно преминава от там алармира до медията ни, като заяви, че съораженията не изглеждат добре и преминаването от там е истинско предизвикателство. По думите й растителността е голяма и наподобява на джунгла, а при преминаването доста често подритваш празни бутилки от алкохол. Жената е категорична, че подлезът се използва системно и като тоалетна. По думите й миризмата на урина се  носи на метри от съоръжението.

По стълбите са поникнали дървета, засипан е с боклуци, а като минеш покрай него се стараеш да не дишаш, защото миризмата която се носи е убийствена. Този подлез е свърталище на наркомани и бездомници, които на моменти са доста агресивни”, заяви нашата читателка.

Жената търси отговор на въпросите, как може да се спрат тези сбирките и дали скоро подлеза ще бъде саниран, за да може да бъде използван само и единствено под предназначение.

TrafficNews се свърза с кмета на Район „Източен” Емил Русинов. От неговите думи стана ясно, че преди 6 месеца, в края на стария мандат е сложено чисто ново осветление, но то е издържало едва два дни, заради вандализъм. Русинов заяви още, че в момента има процес на работа по друго съоръжение в района, намиращо се на ул. „Ландос” и  бул. „ Цариградско шосе”. Той уверява, че поетапно ще се започне работа по рехабилитирането на всички подлези, които са в неговия район. 

Надявам се до края на мандата да успея да приключим с всичко по тях. Саоръженията са физически здрави, просто се изисква монтиране на видеонаблюдение или прекарване на СОТ, както е този подлез на гробищата, там вандализмът спря. На въпросното съоръжение , за което става въпрос, предстои да се рехабилитира и това ще е най-рано другата година. Сега ще бъдат премахнати храстите, това го правим регулярно винаги. В рамките на този месец, той ще бъде почистен”, заяви пред медията ни кметът на Район „Източен”.

Ден, след като медията ни запозна районното кметство с проблема, буйната разтителност беше премахната от служители на Общината, но сега се очаква и неговото почистване. Дори да се случи това обаче, съоръжението ще добие същия вид , който е към момента, само след няколко вечери. Причина за това е, че свободният достъп позволява на бездомници и наркозависими да се настаняват на мястото и да изхрърлят боклуците си. 

По думи на Русинов този проблем с подлеза на ул. „Ландос” и бул. „ Цариградско шосе” е решен, но  в момента достъпът до съоръжението е ограничен, заради работните дейности. Кметът на района разказа, че въпреки затварянето на подлеза, гражданите са доволни, защото неприятните сбирки са приключили. Затова те използват алтернативата - пешеходен светофар с пешеходна пътека, коментира още кметът.

„Полагаме усилия, не искам да поемам напразни обещания, защото всичко е свързано с финансиране”, завърши Емил Русинов.

Преди намесата на Районото кметство:

След:

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина