Говорителят на Прокуратурата: Предстои изнасянето на доказателства срещу български политици и журналисти

Автор: Plovdiv Now 6976
Говорителят на Прокуратурата: Предстои изнасянето на доказателства срещу български политици и журналисти

„Прокуратурата ще продължи до край борбата за справедливост, която очакват българите вече 30 години. Няма да се откажем и да бъде сплашени“, това заяви говорителят на главният прокурор Сийка Милева.

Предстои и изнасянето на доказателства срещу български политици и журналисти, които според прокуратурата са действали в синхрон, за да защитят лични интереси.

Ето и изявлението на Сийка Милева:

„Поддържането на независимо обвинение трябва да е в интерес на обществото, а не в това на хора с власт. Прокуратурата трябва да остане свободна и без политически натиск. Днес българската прокуратура е подложена на безпрецедентен, не само политически натиск. Преди няколко месеца главният прокурор каза, че знае срещу кого сме изправени. Бяхме наясно и с атаките, които ще получим. Атаки дори от някои медии, а сега и от страна на политици. Атаки и срещу нашите семейства. Продължението на тези атаки предстои и следващата стъпка е да бъде унищожена прокуратурата, за да си запазят присвоените средства. В момента наблюдаващите прокурори издават разрешение, което ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат ясни доказателства за избягване на търсене на наказателна отговорност. Това българската прокуратура  ще направи с оглед на ролята на пазител на обществения интерес.

Ще бъде споделено образувано разследване и ще си отговорите на въпроса преплитат ли се интереси на лица от политиката и бизнеса. Обвиняеми си партнират с журналисти и политици, за да защитят откраднатото от българския народ.

Българските граждани трябва да са наясно, че тази кампания срещу прокуратурата се финансира с откраднати от тях стотици милиони лева. Българската прокуратура подкрепя правото на мирни протести, но обвиняеми лица използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата.

Доказателствата ще покажат, че политици и журналисти действат в синхрон, за да могат да си гарантират свобода.

Божков и Цветан Василев си партнират с „честни“ политици и свободни „журналисти“. Вярвам, че след изнасянето на тези доказателства всеки сам ще си направи извод на коя страна да застане – на тази на закона или на тази на престъпниците“

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина