Гонкаджия от Пловдив оспори глоба и осъди МВР

Автор: Plovdiv Now 4643
Гонкаджия от Пловдив оспори глоба и осъди МВР

Глоба в размер на 3000 лева и отнемане на книжката за една година получи шофьор след гонка на Асеновградско шосе. Мъжът обаче успя да осъди МВР, защото санкцията му се оказала незаконосъобразна.

На шосето, срещу бензиностанцията на изхода на Пловдив, две БМВ-та били спрели в средата на пътя. Никой водач не можел да мине покрай тях. Със свистене на гуми, двете коли започнали да се „дърпат”.  На финала дори единият водач дрифтирал. „Пируетите” не останали незабелязани от екип на полицията. Униформените повикали подкрепление и само за минути на Асеновградско шосе пристигнал екип.

Дрифтиращия водач бил санкциониран с акт, а след месец било изготвено и наказателното постановление. В него била описана „солената” глоба и останалите административни санкции.

Глобеният отнесъл наказанието до Районен съд. В молбата си за отмяна на санкцията той описал, че актът и наказателното постановление са незаконни, незаконосъобразни и недоказуеми.

По време на заседание в съда били привлечени свидетели от Специализираните сили, които са били повикани за подкрепление. Те заявили, че не са станали свидетели на гонката, тъй като тя вече била преустановена.

Това потвърдил и спътникът на виновния водач. Пред съда той заявил, че не се е стигнало до състезание заради появата на полицията.

Магистратите констатираха сериозни фактически грешки. По време на съставяне на акта униформеният е объркал датата. Вместо 23 е в вписал дата 30 на изготвяне на глобата.

В крайна сметка според съда това прави наказанието незаконно. Освен че гонкаджията се отърва от глобата и отнемане на книжката, същият осъди МВР за 1000 лева разходи за адвокат.

Снимка: Илюстративна

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина