Гледаме пловдивчанката Соня Йончева в онлайн гала на Метрополитън опера тази вечер

Автор: Plovdiv Now 11104
Гледаме пловдивчанката Соня Йончева в онлайн гала на Метрополитън опера тази вечер

Най-мащабният проект в историята на Метрополитън опера ще се излъчи онлайн днес - на 25 април от 20:00 ч. българско време с концерт на живо с участието на повече от 40 звезди на световната опера, които ще пеят от домовете си в 14 държави. Събитието е част от кампанията за извънредно набиране на средства, която театърът откри под наслов „Гласът трябва да бъде чут“ и ще даде възможност на всеки желаещ да направи дарение.

Блестящото българско сопрано Соня Йончева е сред поканените изпълнители и ще пее  от дома си в Женева, Швейцария. Тези дни Метрополитън опера включи в програмата си с онлайн представления великолепния дебют на Йончева в „Тоска“ от Пучини с италианския тенор Виторио Григоло отпреди два сезона. По време на принудителната карантина почти всяка седмица Соня Йончева радва почитателите си в социалните мрежи от цял свят с изпълнения на френски шансони, италиански шлагери и джаз, някои от които – в дует със съпруга си, диригента Доминго Хиндоян или с майка си, Теменуга Йончева.

Соня Йончева

Руската звезда Анна Нетребко ще участва от Виена в онлайн галата на Метрополитън опера заедно със съпруга си Юсиф Ейвазов, прочутият тенор Йонас Кауфман – от Мюнхен, Германия, звездното мецосопрано Елина Гаранча – от Рига, Латвия, тенорът Джозеф Калея – от Мелиеха, Малта. Ще видим изпълнения на Диана Дамрау и Никола Тесте от Оранж, Франция, Роберто Аланя и Александра Курзак от Льо Ренси, Франция, Илдар Абдразаков от Москва, Русия, Пьотър Бечала от Забница, Полша, Амброджо Маестри от Лугано, Швейцария. Също от Лугано ще гледаме Марко Армилиато, от Вирджиния – Рене Флеминг, от ЮАР – Прити Йенде, от Тбилиси, Грузия – Анита Рачвелишвили. Рене Папе ще пее от Дрезден, Брин Терфел и Хана Стоун – от Уелс, Надин Сиера – от Валенсия, Испания. Пълен списък с участниците в гала-концерта и програма на събитието, можете да разгледате тук

Анна Нетребко

Генералният мениджър на театъра Питър Гелб и музикалният директор Яник Незе-Сеген ще бъдат водещи на галата, от Ню Йорк и от Монреал. Главният диригент на Метрополитън ще има участие и като пианист, ще бъде излъчен и предварително направен запис, дирижиран от него с музикантите на театъра от домовете им.

Метрополитън опера от 16 март насам всяка нощ осигурява безплатен достъп в продължение на 20 часа до заглавия, играни на нейна сцена през последните десетина години. Предвидена е и възможност за доброволни дарения за театъра. До този момент в програмата от стрийминги бяха излъчени опери на Верди, Пучини, Вагнер, Росини, Доницети, Мусоргски, Дворжак, Пуленк, Офенбах, Щраус и други автори. Онлайн публиката успя да се наслади на майсторските изпълнения на звезди като Анна Нетребко, Йонас Кауфман, Соня Йончева, Хуан Диего Флорес, Елина Гаранча, Диана Дамрау, Виторио Григоло, Рене Флеминг, Джойс ДиДонато, Джозеф Калея, Анита Рачвелишвили, Долора Заджик, Михаел Фоле, Рене Папе.

Рене Флеминг

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина