Гледаме финала на детската Евровизия на живо днес

Автор: Plovdiv Now 5041
Гледаме финала на детската Евровизия на живо днес

Големият финал на Детската Евровизия 2020 ще се проведе днес от 18 часа българско време. Шоуто ще бъде излъчено на живо от Полша и може да се гледа в официалния канал на конкурса в YouTube.

За първи път в историята на конкурса участниците ще представят песните си от специално изградени студиа в родните си държави. Това се наложи заради рестрикциите за пътуване заради пандемията от коронавирус.

Финалът на Детската Евровизия 2020 на живо: https://www.youtube.com/watch?v=XVjDr88nnrQ

12 държави ще се борят за победата в 18-ото издание на Детската Евровизия. Своят дебют ще направи Германия, а Армения се наложи да се откаже от участие в последния момент заради обявеното военно положение в страната. Фаворити за победата са песните на Испания, Франция и Полша.

Сборен клип с всички песни от финала: https://www.youtube.com/watch?v=ZY6Qiq7_lFI

Зрителите в България също ще могат да подкрепят своите фаворити на конкурса. Онлайн гласуването на официалния сайт Детската Евровизия jesc.tv позволява музикалните фенове в цяла свят да изберат своите 3 любими песни още преди да е започнало шоуто. Втората част на гласуването е по време на живото излъчване, а победителят се определя чрез 50% онлайн гласуване и 50% жури вот.

Българският представител на Евровизия Виктория пожела успех на участниците в Детската Евровизия 2020 в Twitter. На 20 ноември талантливата българска певица представи една от потенциалните си песни за Евровизия 2021 “Ugly Cry”, с която предизвика огромен интерес сред международните журналисти и музикални фенове. Видеото към песента прикова вниманието със своя мащаб и забележителни кадри, които бяха реализирани с подкрепата на iCard от режисьора Виктория Караколева и оператора Росен Савков. Българската делегация отново ще заложи на успешния модел с вътрешна селекция, а финалното решение за българската песен за конкурса ще бъде обявено през месец март.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчвано пряко по БНТ 1 от 22 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина