Главният прокурор даде Пловдив за пример: С месеци няма извършено престъпление в района

Автор: Plovdiv Now 4005
Главният прокурор даде Пловдив за пример: С месеци няма извършено престъпление в района

Голям спад на битовата престъпност, телефонните измами и кражбите на коли, отчете главният прокурор Иван Гешев днес по време на брифинг на ГД "Национална полиция".

Обвинител №1 благодари на всички служители на МВР, които са си вършили работата, въпреки цялото напрежение през последните месеци и изтъкна изграденото взаимодействие между прокуратурата и Министерството на вътрешните работи, както и добрите резултати.

Като пример за добрата работа Иван Гешев цитира директора на ОД МВР Пловдив, че след единични случаи и действието на прокуратурата там:  „с месеци няма извършено престъпление в района“,

„Само преди 3 години, ако някой кажеше, че проблемът с телефонните измамници можеше да бъде решен в приемливи граници, то едва ли някой българин щеше да му повярва. Едва ли това щяха да го допуснат и хора от институциите. Тези хора крадяха последните спестявания на възрастните хора у нас и им отнемаха достойните старини. Естествено, че ние не можем да се преборим с престъпността напълно, никоя държава не може“, каза Гешев.

Той отбеляза, че има 94% намаление в сравнение с 2017 година по отношение на телефонните измамници, като тази година има само единични случаи.

Относно кражбите на коли той заяви, че преди 10 години е имало по 25-30 кражби на ден, а тази година има дни, в които дори няма такива. Днес са станали три кражби на автомобили.

Спадът в сравнение с миналата година е 12%.

По отношение на битови кражби има над 25% спад в сравнение с миналата година. От началото на годината пък са образувани 550 досъдебни производства за битовата престъпност.

305 лица са привлечени към наказателната отговорност от началото на годината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина