Гласуват промените в градския транспорт на Пловдив, автобуси до селата няма да има

Автор: Plovdiv Now 7588
Гласуват промените в градския транспорт на Пловдив, автобуси до селата няма да има

Промените в градския транспорт на Пловдив след комисията по транспорт ще бъдат гласувани от Общинския съвет днес.  Предложенията обаче засягат малка част от маршрутите на линиите от обществения превоз и са по-скоро козметични, пише trafficnews.bg.

Макар на въпросната комисия да се разглеждаха предложенията за удължаване на градския транспорт до близките населени места, то те няма да бъдат гласувани.  Първата идея бе да се пусне градски транспорт до село Скутаре. Линия 25 трябваше да стига до селото след решение на комисията, но превозвачите по линията от „Автобусни превози” и тези, които обслужват междуградската линия – „Хеброс бус” не са дали положително становище за промяната.

Останалите села, които искаха градски транспорт, бяха порязани още по време на комисията.  Предложението на кметицата на село Марково и Община Родопи бе линия 113 да продължава до село Марково.  Искането на кметовете на Скутаре, Рогош и Маноле е било до населените места да ходи линия 7 или 27, а последното искане от кметицата на село Браниполе  е линия 11 да отива до селото. Тогава зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов е казал, че подобни промени могат да се направят едва когато се направи анализ на пътникопотока, а самите фирми се съгласят да изпълняват курсове до там.  

Промените, които ще се гласуват касаят промяна на 8 линии от градския транспорт – увеличени курсове и промяна на спирки.  Сред тях са последната спирка на автобусни линии – 6, 15, 24, 222 да бъде изместена на обръщалото на ул. „Христо Ясенов“. Причината за промяната писма на граждани за голямо струпване на автобуси в непосредствена близост до жилищните сгради в кв. „Прослав“.

Автобусите по линии 27 и 22 увеличават курсовете си съответно с по 10 и 3, прие още Комисията.  Също така възстановяване на преминаването на автобуси по бул. „Дунав“ - автобусна линия № 16.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина