Гимназист е най-младият участник в изложбата на самоуки майстори от Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4304
Гимназист е най-младият участник в изложбата на самоуки майстори от Асеновград

Творци от Асеновград показват уменията си в изложба „Самоуки майстори и занаятчии”. Тя бе подредена в Историческия музей в града по повод днешния празник на свети Спиридон, който е и техен покровител.

В изложбата могат да бъдат видени ръчно изработени произведения от дърво, восък и други материали. Експонирани са дървопластики, дърворезби, творби по метода "стиймпънк" – украсяване с метално фолио. Сред произведенията са още картини от плетиво, бродирани и плетени коледни играчки.

Майсторите са ползвали и естествени  материали, като корк и канап, че дори и зърна от кафе. В изложбата са показани и домашно произведени бутикови сапуни.

Единадесетокласникът Димитър Гицов е най-младият самоук майстор, който се е включил със саморъчно изработени дърворезби. Той показва маски, картина с пастир, битката при Клокотница и други. През свободното си време момчето се занимава със спорт, но смята дърворезбата да му остане хоби.

Детският учител Петя Петкова пък е решила да отдаде цялото си свободно време на изкуството. В изложбата жената се е включила с интересни форми и реалистични картини, изработени от восък и естествени материали. Казва, че е опитала да приложи знанията си в работата с децата, но стиловете, с които се занимава, изискват по-сериозна и продължителна концентрация и затова не са подходящи за занимание на малчуганите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина