Германски журналисти дойдоха на опознавателно посещение в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1710
Германски журналисти дойдоха на опознавателно посещение в Пловдив

Петима германски журналисти, които са на опознавателно посещение в България, пристигнаха днес в Пловдив. Работното пътуване на групата е организирано от Посолството на България в Берлин със съдействието на аташето по туризъм Тихомир Патарински, който ги придружава лично по време на визитата.

Целта е да бъде популяризирана България като дестинация за целогодишен туризъм: градски и уикенд почивки, култура, археология, винени дегустации и гурме. Петимата германски журналисти, представители на 3 печатни медии и два онлайн портала, ще отразят в своите комуникационни канали потенциала на страната ни и перспективите за целогодишен туризъм. 

През изминалите дни гостите - Franz Becchi - бъдещ референт за България и Балканите от Berliner Zeitung – ежедневник за Берлин и Бранденбург, четен в цяла Германия, Gaby Coldewey – международен редактор в TAZ (Die Tageszeitung) – ежедневник за цяла Германия , Cetin Yaman – журналист на свободна практика и фотограф от Хамбург, Petra Gütte, главен редактор на берлинския таблоид Berliner Lokalnachrichten със собствен туристически блог и член на Съюза на травел журналистите в Германия CTOUR  и Karl Forster, издател на списанието VIA-Journal, са посетили София, Велико Търново, Музеен комплекс „Етъра“ и Стара Загора.

Финалът на визитата им е в Пловдив, където днес те бяха посрещнати в Епископската базилика на Филипопол от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който ги запозна с ключови аспекти от политиката на община Пловдив в областта на културата, туризма и опазването на културно-историческото наследство.

Заместник-кметът акцентира както върху интересни факти от историята на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света, през титлата Европейска столица на култура, богатото културно-историческо наследство и неговото опазване, така и на богатия културен календар на града и влиянието на големите фестивали върху ръста на туризма.

Пламен Панов разказа на немските журналисти и за политиките на община Пловдив по отношение на инвестициите в нова и в съществуващата културна инфраструктура. Специално внимание бе обърнато върху потенциала на града за развитие на целогодишен туризъм.

С поредица от разнообразни инициативи, българското туристическо представителство в Берлин активно полага усилия, целящи засилване на интереса на германските партньори към България и развитие на двустранните взаимоотношения. Друга група журналисти от Германия посети Пловдив през месец септември и остана очарована от видяното.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина