Георги Колев: Трябва да възстановим местата на пловдивската бохема, чужденците не се вълнуват от офиси

Автор: Plovdiv Now 1043
Георги Колев: Трябва да възстановим местата на пловдивската бохема, чужденците не се вълнуват от офиси

„Годината на Европейската столица на културата бе действително заветна, но ни остави основно завета как за събития може да бъдат похарчени милиони, но хората да останат встрани от целия проект.  Странни бутикови идеи като създаването на парфюм с аромат на „Капана“ или събирането на хора, приканени да съприживеят  докосването до сапуна, са добра илюстрация на факта, че една част от програмата на „Пловдив 2019“ поражда само въпроса „Как ти хрумна?“”, смята кандидатът за кмет Георги Колев.  Той заяви, че европейската столица на културата остави встрани от програмата пловдивските гилдии, а всъщност силните събития от него са били от ежегодния културен календар на Пловдив.

Според кандидата за кмет за развитието на туризма са нужни не само инвестиции в занемарените културни обекти, а и мислене в посока туристите да бъдат задържани на дадено място, а не само да го разгледат и да си тръгнат.

„Например Бунарджика е хълм в добро състояние, в момента там тече обновление, но на върха от години няма заведение. При това положение какво остава на един турист, освен да си тръгне минути, след като се е изкачил, разгледал е двата паметника и се е полюбувал на гледката от върха? На един чужденец не може да покажем офис, жилищна сграда… Те искат да видят какво са направили римляните, траките, гърците. Чуждите туристи трябва да разберат , че Пловдив е най-старият град в Европа и това да е синонима на града. Старият град трябва да се възстанови! Всички ресторанти, които събираха българската бохема, затвориха врати или са пред затваряне. Няма ги „Алфарангите“, „Ретур“, „Тракийския стан“,  „Пълдин“,  „Конюшните на царя“ .

Тези ресторанти са посрещали всички държавни ръководители на Европа. Ние допуснахме тези места да затворят – защо? Кому е нужно това? Какво ще оставим на нашите деца – булеварди и офиси ли?”, каза кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски”.

Ето и пълната листа за Общинския съвет: 

1. Георги Колев - водач на листата - роден на 17 август 1972 г. в Пловдив. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". Второ поколение юрист. Работи като адвокат от 1997 г. Общински съветник три мандата в Пловдив от ЗС "Ал. Стамболийски".

2. Кирил Търев е млад , успешен и перспективен бизнесмен. Завършил е висшето си образование в швейцарския престижен университет ,,Webster University Geneva”. Собственик е на транспортна фирма. Занимава се също така със строителство и износ на замразени плодове.

3. Петър Петров - млад човек, завършил икономика и е един от най-големите земеделски производители в България, лидер в сферата на замразени плодове с пазар, насочен изцяло към Западна Европа. С голям опит и със сериозна бизнес история за себе си.

4. Таня Георгиева – с богат опит повече от 20 години в хуманитарната сфера и независим експерт по европейски проекти. Една от създателите на изключителния за Европа модел „ Многофункционален социален център“, който съхранява и развива благотворителни каузи и предоставя подкрепа на хора в нужда. Дългогодишен директор на областната организация на Български червен кръст и доказан лидер в привличане на доброволци за обществено значими каузи. Известна е с опита си в хуманитарната дипломация. Използва разумни и модерни механизми за постигането на целите пред нея.

5. Дончо Киров – работи в сферата на сигурността. Смята, че ще допринесе за сигурността на децата в училище и извън него. Желае да работи по превенция на престъпността и за сигурността на възрастните хора. Военен е от резерва и 30 години е служил в Българската армия.

6. Д-р Ангел Молев – един от най-опитните анестезиолози в Пловдив. Началник на отделение по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Желае да подобри качеството на общинското здравеопазване. Има магистратура по „Здравен мениджмънт”.

7. Никола Иванов - икономист, работи в сферата на екологията. От години е специалист в управлението, обезвреждането и рециклирането на отпадъци.

8. Бояна Маркова - филолог, специализирала Административен мениджмънт и Local Government в Южно Илинойски Университет в САЩ. Работила е като секретар на Община Родопи, а след това е заемала мениджърски позиции в отдел маркетинг и реклама в печатни и електронни медии. Един мандат общински съветник и член на комисиите по общинска собственост и устройство на територията. 

9. Д-р Иван Вандев – специалист хирург-имплантолог. Магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт. Придобил е специалност по Дентална имплантология към факултет по дентална медицина град Варна, с което става първия в Пловдив и третия в България тесен специалист с официално призната специалност – Дентална имплантология.

10. Мария Динева – финансов експерт със сериозен опит в сферата на икономиката и финансите

11. Иван Добревски - бивш професионален футболист на клуб Ботев Пловдив. Започнал и израснал в школата на канарчетата. По-голямата част от футболната си кариера е играл за родният си клуб Ботев Пловдив , с който е постигнал много успехи. В момента  продължава да работи в сферата на футбола като старши-треньор на Борислав Първомай и ФК Момино.

12. Христо Паунов - заместник-декан на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Има обществена активност, свързана с професионалната му насоченост и научно-преподавателската му дейност. Той е член на Националния съвет на Българския Червен кръст. Провежда лекции и упражнения по Конституционно право, Конституционно правосъдие, Конституционни основи на публичната администрация, Конституционни основи на международните отношения и други. Участвал е в работата на Правните клиники и координира дейността на Студентския клуб по Международно хуманитарно право към ЮФ на ПУ.

13. Радуил Стойнов - експерт в козметичния бранш 

14. Николай Димитров Гарабинов - IT специалист, собственик на софтуерна компания с над 10-годишна история и офиси в няколко европейски държави. Участвал в разработката и развитието на едни от най-големите и успешни български уеб проекти.

15. Даниела Николова Николова – Кършева   

16. Павел Тодоров Тимонов 

17. Стойчо Димитров Тодоринов 

18. Петър Манев Петров 

19. Димитър Любенов Червенков 

20. Петър Николаев Дадански 

21. Георги Любомиров Мутафчиев 

22. Иван Иванов Запрянов  

23. Илия Николов Матаков 

24. Илиян Емилов Велков 

25. Борис Русев Вълев 

26. Владимир Сашов Симеонов 

27. Марин Митков Митев 

28. Пепи Ангеловски 

29. Надежда Георгиева 

30. Георги Христов Христев 

31. Тонислав Анев Стефанов 

32. Александър Захариев Захариев 

33. Чавдар Тихомиров Кумчев 

34. Калин Георгиев Ганчев 

35. Красимира Стаматова Тупарова   

36. Любен Минков Жилков 

37. Живко Христов Кабасакалов 

38. Николай Иванов Стоянов 

39. Елиян Иванов Славов 

40. Петър Тодоров Атанасов 

41. Чавдар Георгиев Марков 

42. Станимир Петров Шишков 

43. Иван Димитров Банков 

44. Петър Петков Кошничарски 

45. Мария Стефанова Пашова 

46. Марияна Димитрова Чалъмова 

47. Марио Георгиев Йорданов 

48. Петя Стефанова Иванова 

49. Енчо Стоянов Стоянов 

50. Валентина Борисова Кисова 

51. Антония Георгиева Колева

Формацията подкрепя и независимата експертиза на четирима пловдивчани за районни кметове: 

В район "Южен" кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков. 

В район "Западен" кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов. 

В район "Източен" кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков. 

В район "Северен" кандидат за кмет е политологът и експерт по европроекти Борис Вълев.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина