Георги Господинов очаква своите читатели на среща-разговор под звездите на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5051
Георги Господинов очаква своите читатели на среща-разговор под звездите на Пловдив

На 3 октомври 2020 г. от 18:00 ч. под небето на Пловдив в Лятно кино "Орфей" Георги Господинов очаква своите читатели на среща - разговор по повод новия му роман „Времеубежище“ . Запазете този късен следобед в ранната есен на 2020 г. за един роман, който започва да се сбъдва пред очите ни. Среща с писател, чиито книги станаха убежище за няколко поколения български читатели, пътуват по света, преподават се в университети в САЩ, Аржентина, Европа. Георги Господинов вкарва българската литература и себе си в първа лига на европейската литература, пише Нойе Цюрхер Цайтунг.

Разговорът ще води Борис Минков. Организатор е ИК Жанет 45. Събитието е част от програмата на фестивала „Пловдив чете“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от културния календар на града за 2020 година.

Ето и няколко отзива за романа:

„Роман на Георги Господинов е рядко събитие, но винаги с дългогодишен ефект и нови вълни на читатели в различни страни… Господинов покрива всички теми, по които и преди е работил, но този път с едновременно повече мрак и хумор“, казва Светослав Тодоров, Капитал

Мрачна и безкомпромисна книга…

Надежда Радулова, тоест

Във „Времеубежище“ от водите на миналото изплува най-изкусният гмуркач в съвременната ни литература.

 Иван Ланджев, Площад Славейков

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина