Генералът: Няма как да предложим разхлабване на мерките, още се катерим нагоре

Автор: Plovdiv Now 31612
Генералът: Няма как да предложим разхлабване на мерките, още се катерим нагоре

Няма как да предложим разхлабване на мерките, при положение, че все още се катерим по кривата нагоре. Това заяви началникът на кризисниящаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски в предаването на БНТ "Питай БНТ". Ако нямаше такова нарушаване на дисциплината около Цветница, сега можехме и да говорим за някакво отслабване на карантината, но многото пътуващи за празниците също ни изненадаха. Явно някои хора така и не разбраха колко е опасен коронавирусът и продължава да има такива, за които това е лъжа, каза още Мутафчийски.

Втората грипна епидемия ни помогна тъй като беше точно при навлизането на заразата от коронавируса. Това даде възможност на лечебните заведения да се подготвят и за момента капацитетът им е добър, каза още Мутафчийски и уточни, че вероятно в България един нстиел заразява 3.5 души на този етап. Той допълни, че не е задължително хора с придружаващи заболявания да загинат от вируса. Като пример даде 86-годишен пациент, който е бил излекуван, въпреки много съпътстващи болести.

Подобни новини

Любка

А бе ей мизерио гнустна вземете най накрая оставете народа на мира да си живее както преди вие самия знаете че нещата не са такива каквито ги представяте само узлобявате народа. Не прибрахте ли вече тези пари че да се свърши тая мъка вече.

11:13, 21.04.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина