Генералът: Който не вярва, че коронавирусът може да причини смърт, да дойде доброволец за 3 дни

Автор: Plovdiv Now 27866
Генералът: Който не вярва, че коронавирусът може да причини смърт, да дойде доброволец за 3 дни

В България има над 800 000 пациенти със сърдечно-съдови заболявания. Самият аз съм хипертоник от 12 години. Никой не знае съдбата си. Но хора със съпътстващи заболявания се срещнаха с COVID-19 и той индуцира тяхната смърт. Никой в момента не може да бъде сигурен колко биха живели те. Моята теза е, че тези болни можеха да живеят още години. Всеки, който не вярва, ще му съдействам да бъде 3 дена доброволец във ВМА и да види как боледуват тези болни.

Това коментира шефът на ВМА и началник на националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Поводът бе журналистически въпрос  по време на сутрешния брифинг – как би определил изказването на на доц. Атанас Мангъров, че няма нито един починал директно от коронавирус в България.

"Изказвам дълбокото си уважение и моите съболезнования на всички починали в резултат на коронавируса", заяви ген. Мутафчийски и категорично отказа да коментира твърдението на своя колега. Но обясни, че в цял свят по този начин се отчитат хората с коронавирусна инфекция, които са починали.

„Няма инструкции към болниците всеки пациент с повишена температура да бъде записван като случаи на коронавирус. Но той води до повишено внимание на медиците”, обясни ген. Мутафчийски. И посъветва всеки пациент, който има някакви съмнения относно поставената му диагноза, да се обърне към Медицинския надзор, за да може да се изясни конкретният случай.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина