Генерал Мутафчийски и чувството за хумор на българите ОБЗОР

Автор: Plovdiv Now 90003
Генерал Мутафчийски и чувството за хумор на българите ОБЗОР

Девет дни след обявяването на извънредното положение, хиляди българи спазват ограниченията и остават по домовете си. Социалната изолация понася различно на всеки един от нас, но шегите и закачките в интернет пространството отдавна са факт. Преди повече от седмица се появиха и първите колажи, а главен герой в тях е ръководителят на Националния щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. 

"Не е време за купон!", отсече самият той в отговор на първите "мийми", появили се в социалните мрежи, по време на емоционалата си реч преди дни.

По всичко личи обаче, че българите, макар и в по-голямата си част - осъзнали сериозността на положението, са способни да намерят забавната страна на всяка ситуация. Самият Мутафчийски безспорно се превърна в най-коментираната личност в държавата - мнозина го подкрепят, други го критикуват. 

Във фейсбук вече има създадени страници и групи с хиляди последователи, в която ежедневно се публикуват десетки колажи. Те често биват вдъхновени от популярни и народни песни, филми и дори детски стихчета. Главният герой в тях е именно ръководителят на щаба, с призивите за изолация и спазване на социална дистанция.

Ген. Мутафчийски несъмнено успя да провокира народното творчество. Ето и най-забавните "произведения", забелязани в социалните мрежи:

 

Народното творчество не подмина и главния прокурор на Република България Иван Гешев. Наш читател ни изпрати корица на интересно "класическо" произведение:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина