Ген. Мутафчийски подкрепи новите мерки: Това ще даде резултат и той няма да е с магическа пръчка

Автор: Plovdiv Now 6651
Ген. Мутафчийски подкрепи новите мерки: Това ще даде резултат и той няма да е с магическа пръчка

„Човешкият живот е абсолютната ценност - за всеки здравомислещ човек е така, независимо какви са другите щети. Като лекари не може да изповядваме друга ценност освен тази ние сме призвани да браним човешки живот. Трябва да се намалят до минимум контактите и според анализа в света – училищата, моловете, ресторантите. Нощните заведения фитнеси и други подобни са най-рисковите места. Можем да посочим още 100 места, където има известно събиране на хора, но това са най-рисковите места. Ограничаването на контактните на тези места, ще доведе до голям спад на рисковите контакти. Няма да ги изключи напълно, не претендираме за пълно затваряне и ограничаване на всички контакти. Но това ще даде резултат и той няма да е с магическа пръчка. Ще дадем възможност на нашите сънародници да посрещнат по-спокойно и с по-освободени души предстоящите светли Коледни празници. Второ намалените нива на заболеваемост ще забавят темпа на пандемията и ще дадар възможност повече здрави хора да посрещнат ваксините, които вече са на прага. Това е голямата цел“, каза проф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса у нас.

Той заяви подкрепата си на брифинга тази сутрин, минути след като министъра на здравеопазването съобщи, че от вечерта в петък – 27.11 до 21.12 в България влизат в сила строги мерки на локдаун на редица сфери – училища, детски градини, ясли, молове, фитнеси, езикови центрове и т.н.

Не става въпрос за затваряне по домовете, както и никога не е ставало въпрос в България да са затваряни хора, това да спекулации“, допълни ген. Венцислав Мутафчийски.

По думите му целта е да се намали нивото на заболеваемостта, което според анализите ще настъпи най-рано в края на втората седмица от въвеждането на мерките, а намаляване на смъртността е очаквано в края на втората и началото на третата седмица.

Подобни новини

Warrezz

Долен мръсен педал плешив!! Откъде пак изникна, тамън няколко месеца го нямаше и са пак се появи да дрънка тъпотии..

09:24, 26.11.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина