Ген. Мутафчийски: Няма да затваряме “Пълмед“, в Пловдив няма нови заразени

Автор: Plovdiv Now 19048
Ген. Мутафчийски: Няма да затваряме “Пълмед“, в Пловдив няма нови заразени

В Пловдив няма нови регистрирани случаи на коронавирус. Това стана ясно от пресконференцията на Националния оперативен щаб. 

Ген.-майор Венцислав Мутафчийски потвърди информацията, че единият заразен с COVID-19 е лекар в пловдивска болница. Припомняме, че става дума за медик в спешното отделение на "Пълмед". 

"Установени са контактите му, лекарят от 6 дни не е на работа. До колкото ми е известно е работил само на едно място", посочи Мутафчийски. 

Той каза, че болницата ще продължи да се работи в нормални условия, както във всички останали болници, в които има заразени.

"Ако затваряме заради заразен лекар, къде ще се лекуват после болните, когато техният брой се увеличи? Няма да се затварят, както и до сега", посочи Мутафчийски и добави, че в Пловдив вече има готовност за 4 болници да приемат болни пациенти, но вероятно бройката ще нарасне. 

Днес случаите в България са вече 112, като 5 от тях са регистрирани през последните няколко часа. 

В Смолян има трима заразени. В Перник, Пловдив и Габрово - по двама. В Плевен и Варна случаите са четири. В Благоевград и Бургас – двама. В Лом вече има един заразен. В Ловеч заразен е един човек, каза Мутафчийски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина