Ген. д-р Мутафчийски: За радост опасенията ни не се оправдаха

Автор: Plovdiv Now 6111
Ген. д-р Мутафчийски: За радост опасенията ни не се оправдаха

Хората се вслушаха в призивите ни и не напълниха църквите за Великден. За радост опасенията ни не се оправдаха. Но тепърва ще видим последствията от пътуванията и събиранията на хора в хубавото време, каза началникътна кризисния щаб ген. Мутафчийски.

В България има най-ниската смъртност след Словакия, в пъти по-висока смъртност има в Швеция, да не говорим за големите огнища които са Германия Италия и Великобритания. За да се оформи окончателния процент на смъртност трябва да имаме натрупани данни.
Вчера имаше промени в смъртността в Ухан, имаше и промени в смъртността в Белгия, продължава да търпи промени смъртността в Италия, допълни той.

За всички които работят на първа линия във всяка болница има психолози. Най-много заразен медицински персонал има в София - 37. След това е Видин с девет, Бургас с 6, Пловдив - 4, Хасково - 3 Пазарджик - 3, Кърджали - 2, Кюстендил - 2, Стара Загора - 1.Все още не са готови тестовете на шофьори от градския транспорт. Не сме наясно за имунния отговор, това бе докладвано и от СЗО. Поведението е като на коронавирус, надяваме се затоплянето да доведе до подтискане, допълни проф. Кантарджиев

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина