Газ анализатори следят за цапащи коли в Пловдив, предвиждат и 24 нови камери

Автор: Благовест Андонов 7509
Газ анализатори следят за цапащи коли в Пловдив, предвиждат и 24 нови камери

Община Пловдив е предвидила за закупи два газ анализатора, с които да се мери нивото на изпускане на вредни емисии от автомобилите. Зам.-кметът Тодор Чонов каза, че съвместно с Пътна полиция ще се правят акции по улиците в Пловдив и колите, които не отговарят на нормите за вредни емисии, ще бъдат спирани от движение.

Припомняме, че Община Пловдив бе пуснала пазарно проучване за „Разработване на методика за въвеждане на зона с ниски емисии”.   Зони с ниски емисии в (LEZs) са области, в които има регламент за допускане на най-замърсяващите превозни средства. Обикновено това означава, че превозни средства с по-високи емисии не могат да влизат в зоната. В някои зони с ниски емисии, по-замърсяващи превозни средства трябва да плащат повече, ако те влязат в зона  с ниски емисии. Възможно е в централна градска част да бъдат ограничени колите, които имат ниска евро норма екологичност на двигателя, научи trafficnews.bg.

Предвижда се и да се сложат 24 нови камери на пловдивски кръстовища, които да следят за нарушители и спазване на обществения ред.  Вече градската администрация работи съвместно с Пътна полиция и подава нарушители, които биват санкционирани.

През 2021 година се предвижда и слагането на 11 нови десни секции на кръстовищата, след като през тази година бяха въведени такива на редица места в града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина