Галерия Лабиринт представя първата самостоятелна изложба на талантливата Траяна Панайотова

Автор: Plovdiv Now 8227
Галерия Лабиринт представя първата самостоятелна изложба на талантливата Траяна Панайотова

Галерия Лабиринт - Пловдив кани на първата самостоятелна изложба на Траяна Панайотова от 12-ти до 26-ти юни. Откриването е днес - събота, от 18.30 ч. и ще е истински празник с джаз пианото на Мирослав Турийски.

Траяна е млад и безкрайно талантлив автор с множество участия в общи проекти, биеналета, конкусри, както в България, така и навън. Завършва Великотърновския универститет, през 2008 - Бакалавър по изящни изкуства с направление скулптура, при ас. Тодор Ламбов и проф. Константин Денев, а през 2009 - Магистър по педагогика на изобразителното изкуство с направление скулптура, при доц. Георги Минчев.

През летния семестър на същата година е студент по програмата Еразъм във факултета за изящни изкуства в Лисабонския университет. Следват успешни изяви както в областта на скулптурата, така и в живописта и рисунката. Носител е на не малко награди, ето само някои от тях:Награда за скулптура от 3-ти Конкурс „Национални награди Алианц България”, Бургас; Първа награда от Национална изложба колаж, Пловдив;Награда за млад балкански художник от „Остен”, Скопие, Македония;Награда за скулптура от Национална изложба –конкурс за живопис и скулптура/ Млади български художници по идея на г-н Тодор Стайков, галерия „Райко Алексиев”, София;Номинация за международна награда „Валтер Кошатцки”, Музей за модерно изкуство MUMOK, Виена, Австрия.

В първата си самостоятелна изложба Траяна ще покаже акварели от цикъла "Извън ограниченията", серията акрилни платна "Лятни проекции" и най-новите си колажи от последната година на пандемия. Ще се насладим на една нежна, поетична живопис, в която се усеща въздухът, пространството и играта на форми. Крехък баланс между движение и медитативно съзерцание.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина