Пловдивска галерия открива новия сезон с живописна изложба на Станислав Вардев

Автор: Plovdiv Now 13475
Пловдивска галерия открива новия сезон с живописна изложба на Станислав Вардев

На 1 септември 2020 /вторник/, между 15 и 20 часа с живописната изложба на Станислав Вардев „Обекти в пространството“, Галерия „Дяков“ открива есенно-зимния сезон на 2020.

Станислав Вардев е роден през 1970 в Бургас. Завършил е специалността „Изящни изкуства“ в Художествената гимназия „Дечко Узунов“ в Казанлък. По-късно завършва живопис във Велико Търново във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Творческите му търсения са концентрирани изключително в живописта. Участвал е в десетки, представителни за българското изкуство общи експозиции. Автор е на повече от 10 самостоятелни изложби в София, Бургас и Велико Търново.

С тази му самостоятелна изложба и 18 специално създадени творби, обединени под името „Обекти в пространството“, Галерия „Дяков“ ще представи и в тази част на България дълбочината на мисълта и красотата в неговото творчество.

Станислав Вардев е носител на редица престижни награди, каквато е Наградата на Община Велико Търново за живопис за 2001 година и Наградата за художник на 2006 на галерия „Бояджиев“ в Бургас.

Негови творби са притежание на държавни, общински и частни колекции в нашата страна и на частни колекции в чужбина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина