Галерия “Дяков“ открива изложба „Вечният град“ на Калина Атанасова

Автор: Plovdiv Now 18364
Галерия “Дяков“ открива изложба „Вечният град“ на Калина Атанасова

Галерия "Дяков" кани на изложба - живопис „Вечният град“ на Калина Атанасова. Експозицията се открива на 22 октомври 2020г. в 18.00 часа.

Калина Атанасова е български художник, който се занимава изключително с живопис, живее и работи в Пловдив. Член е на Дружеството на пловдивските художници и на Съюза на българските художници.

През годините Калина участва активно в регионални, национални и международни изложби. Сред тях са участията й в представителни изложби на българско изкуство в Токио, Варшава, Торонто, Истанбул, Лондон. Участвала е в много от изданията на Международното биенале на сатиричната живопис в Дома на хумора и сатирата в Габрово.

Калина Атанасова е реализирала над 20 самостоятелни изложби в български галерии и в галерии в чужбина. Нейни картини се намират в Япония, Русия, Италия, Канада, Германия, Гърция, САЩ, Етиопия, Великобритания…

Творчеството й е посветено изцяло на Пловдив и хората в него от едно друго време, края на 19 и началото на 20 век,- време, обвеяно за нас с романтика, елегантност, разходки по Главната, на една неясна мистика, която е особено привлекателна за по-чувствителната и интелигентна съвременна публика.

През 2018 по покана на Галерия „Дяков“ тя реализира самостоятелната си изложба „Моят Пловдив“, който й донесе годишната награда на Галерията.

Тази година е приготвила една специално създадена и селектирана колекция от творби за пространството на Галерия „Дяков“, която е нарекла „Вечният град“, в която отново вниманието й е насочено към Пловдив.

Изложбата може да бъде разгледана до 17 ноември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина