Галерия “Дяков“ чества два юбилея с изложбата “Ден и нощ“ на Владимир Шунев

Автор: Plovdiv Now 9215
Галерия “Дяков“ чества два юбилея с изложбата “Ден и нощ“ на Владимир Шунев

От 11 март 2021 г. , в празничната си година, когато Галерия "Дяков" чества 25 години от създаването си, ще бъде открита изложбата "Ден и нощ" на Владимир Шунев, който също през настоящата година чества своята 60-годишнина.

През цялата 2021 година, галерията ще представя любими свои автори, чието творчество е радвало през всички тези години почитателите на изкуството в Пловдив и е допринесло за изграждане на облика на арт пространството като място за чисто, въздействащо и вълнуващо изкуство, представящо най-добрите съвременни български автори.  

Владимир Шунев е роден през 1961 в Дупница. Завършил е Минно-геоложки университет, но рисува от войник и от 1990 е художник на свободна практика, а от 1992 и член на Съюза на българските художници, чийто председател на представителството за Кюстендилска област е от 2017г.
Владимир Шунев е канен за изложби и участия в международни пленери в България, Сърбия, Македония, Ливан…Носител е на престижни награди за изкуството си от галерии в България и Ливан.
Галерия „Дяков“ работи с Владимир Шунев от 1998, когато представя цикъл от впечатляващи негови творби „Древни рисунки от пещерите на България“, а по-късно- през 2019 експозицията „Моите Тоскана и Амстердам“, а през 2020- изложбата „Приказни видения“.
В годината, в която Галерия „Дяков“ става на 25, Владимир Шунев става на 60!
Галерия „Дяков“ се присъединява към празника му, като представя по този повод изложбата му „Ден и нощ“, която е 46 самостоятелна изложба в кариерата му.
На 11 март 2021 /четвъртък/, когато е откриването на изложбата, Галерията ще приема гости през целия ден от 11 до 18 часа, за да се избегне струпване на хора.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина