Футболисти, абитуриенти и бебе са сред новите заразени в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5750
Футболисти, абитуриенти и бебе са сред новите заразени в Пловдив

Два са потвърдените случаи на коронавирус на футболисти в Локомотив Пловдив. Те са карантинирани в домовете си. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Оттам отрекоха информацията за 50 заразени фена, която се тиражираше в пловдивски медии. 

Към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са 4 привърженици, които са били на финала между ЦСКА – Локомотив в София. Между тях като между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са на домашно наблюдение.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба. Очакват се резултатите от пробите им. 

От РЗИ потвърдиха, че има три положителни проби на посетители в "Бушидо". Двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни . Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване. Сред новорегистрираните има още трима положителни , които са посетители на дискотека „Сикретс“ –мъж на 51 години и двама абитуриенти. Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

„Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40-дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба си и също е с положителна проба на COVID-19", допълни областният управител.

Припомняме, че тази сутрин в пловдивска медия се появи информация за заразен персонал в пловдивския клуб "Бушидо". 

От управата на комплекс  7POINTS съобщават, че до днес няма нито  един регистриран случай на коронавирус на служител в заведенията, които се намират в комплекса.   Следи се стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, въведени  със заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина