Фурор: “Дебелянов и ангелите“ на Пловдивската драма с 6 номинации за “Аскеер“

Автор: Мария Луцова 5958
Фурор: “Дебелянов и ангелите“ на Пловдивската драма с 6 номинации за “Аскеер“

Цели шест номинации в най-престижните категории донесе на Пловдивския театър спектакълът „Дебелянов и ангелите”.  Представлението, което се радва на огромен интерес от публиката, е отличено в категориите „Съвременна българска драматургия” на Александър Секулов, „Сценография” на Мира Каланова, „Режисура” на Диана Добрева, „Най-добро представление” за „Дебелянов и ангелите”, „Поддържаща мъжка роля” за Добрин Досев, Симеон Алексиев, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Красимир Василев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Никола Орешков, Тодор Дърлянов, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Петър Тосков, „Дебют” за Ненчо Костов.

Призът за „Цялостен принос” ще бъде връчен на Иван Налбантов. 

От пресконференцията стана ясно, че фондация „Аскеер” вече е в ръцете на младите от Военния театър. За номинациите са гласували всички членове на артистичната трупа. Това е и новият регламент на излъчването на най-достойните кандидати. 

Те са изгледали 90 представления, 25 от които – на трупи извън столицата. Според новото правило комисиите гледат само гостуващи на софийска сцена представления от периода 1 април 2018  – 31 март 2019 г.  Поради тази причина сред номинираните не е голямото заглавие на 2019 г. – „Одисей” на Пловдивския театър. 

Церемонията за наградите „Аскеер” ще бъде на 24 май и ще бъде излъчена по БНТ1 от 20.40 ч

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина