Фритата със сирене и лук - чудесна за седмицата преди началото на постите

Автор: Plovdiv Now 5016
Фритата със сирене и лук - чудесна за седмицата преди началото на постите

Предлагаме ви рецепта за фритата със сирене и лук, чудесно ястие, което можем да приготвим и на Сирни заговезни, които ще празнуваме в неделя, преди началото на Великденския пост.

Продукти:

яйца - 6 броя

сирене - 1 ч.ч. натрошено

праз - 1 стрък

див лук - 1/2 връзка

прясно мляко - 150 мл

брашно - 2 с.л. царевично

сметана - 140 мл нискомаслена

сирене - 50 г настъргано Пармезан или Грюер

зехтин - 2 с.л.

Приготвяне: 

Загрейте няколко с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие и запържете ситно скълцания праз. Оставете го настрана да се охлади.

Отделно разбъркайте царевичното брашно с част от млякото. Разбъркайте и добавете останалото мляко, яйцата и сметаната.

Подправете сместа със сол и черен пипер и разбийте добре. Накрая прибавете настъргания Пармезан или Грюер - може и обикновен кашкавал и натрошеното едро сирене.

Сипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене, сипете запържения праз и едро нарязаните стръкчета див лук. Объркайте внимателно и леко.

Сложете фритатата да се пече в предварително загряна на около 220 градуса фурна за 25-30 минути или докато се стегне и добие златист цвят. Поднесете фритатата със сирене и лук леко охладена и нарязана на парчета.

Рецепта: Роси Трифонова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина