Френската театрална компания Théâtre de la Massue играе „Луна“ в театър А'парт СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 4250
Френската театрална компания Théâtre de la Massue играе „Луна“ в театър А'парт СНИМКИ

Френската театрална компания Théâtre de la Massue - Cie Ezequiel Garcia Romeu  и режисьорът Езекиел Гарсия Ромеу идват отново през април в Пловдив, за да представят куклените си спектакли - ''Луна‘‘ и ''Скриптограф‘‘.  Проектът e част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Концепцията, аранжировката, сценографията и ръководството на спектаклите са дело на Езекиел Гарсия-Ромeу.

Кукленият спектакъл ''Луна‘‘ е кратка поредица между фантастичното и символното ''а ла Гоя‘‘, обитавана от невъобразими същества. В тази алегория, марионетки и герои ще представляват загадъчното отражение на нашите умове. Луната бди над своите същества. Често забравяме под покривите на нашите домове, далеч от природата, че глинени чудовища изскачат, за да измъчват съзнанията ни. Кой ги надзирава и води? Кой е техният върховен водач? Наистина ли е луната? Отговорите на тези въпроси ще намерим в замъглените меандри на този забавен театър.

Ще се играят по два спектакъла на ден, на 15 и 16.04.2019, от 19:00 и 20:30 часа в залата на Театър А`парт (пл. „Съединение“ 3)

Билети могат да бъдат закупени от касата на театър А'парт всеки ден в часовете от 11:00 до 17:00 ч. и преди самото представление. Цена на билета: 8 лв.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина