Френската седмица започва в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5612
Френската седмица започва в Пловдив

Френската седмица започва в Пловдив. Тя предхожда 17-тото издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ"- Пловдив 2020.

От 22 до 28 юни Френската седмица ще се случи на ново, атрактивно място. Тентата ще бъде разположена в пространството пред сградата на ДК "Борис Христов". Там пловдивчани ще видят множество интересни събития, ще могат да участват в томболи и състезания с награди. Символичното откриване е в понеделник в 11,30ч.

Международният фестивал за шансони „Златен ключ"- Пловдив 2020 е без аналог у нас и е най-големия музикален франкофонски форум на Балканите. Организира се ежегодно от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив. Това е втората по важност и мащаби франкофонска проява в Европа, след тази в Амстердам, която дава възможност да се докосваме до различни култури и всичко това през призмата на френския език.

Паради въведените противоепидемични мерки и участието на гости от Франция, тази година Фестивалът ще бъде на сцена, ситуирана на южната тераса на ДК „Борис Христов“ с концерти на 13 и 14 юли - Денят на Бастилията с начало в 19 часа и специално ателие на 15 юли.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина