Фонтаните в Пловдив - все по-привлекателни за малчугани

Автор: Plovdiv Now   4788
Фонтаните в Пловдив - все по-привлекателни за малчугани

Граждани продължават да използват шадраваните като обществени басейни в Пловдив, сигнализира читател на TrafficNews. Този път случката е от фонтана на Деметра в Цар-Симеоновата градина.

Вечер е, децата още са навън, а времето в Пловдив продължава да е горещо. Какво по-приятно от това да се цопнеш за разхлаждане във фонтан? Трима малчугани са забелязани да играят във водата и то с дрехите на себе си. Вероятно родителите са имали едно наум, че ще им позволят да се къпят вътре и затова са ги оставили на свобода.

Възможно е и изборът на фонтана на Деметра да не е случаен. От кадрите се вижда, че децата са малки и това да се къпят в Пеещите фонтани не е „опция“. Има шанс да се случи инцидент, докато на другия шадраван е почти невъзможно.

Освен че те замърсяват водата във фонтаните,  тя е пълна с химикали, които да я поддържат, а това може да доведе до здравословни проблеми.

Припомняме, че влизането и плуването във водите на фонтаните в Пловдив е забранено. Около местата са поставени предупредителни табели, които очевидно обаче не се спазват и така се показва лошият пример на децата. 

В борбата с горещините: Роми избраха да се разхладят в Пеещите фонтаниВодата е третирана с химикали, които могат до доведат до здравословни проблеми

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина