Фолклор и мозайки оживяха в костюми на талантите от “Ана Май“ на ревю в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 14992
Фолклор и мозайки оживяха в костюми на талантите от “Ана Май“ на ревю в Пловдив

Красиви тоалети с фрагменти от мозайките на Епископската базилика, от фолклорните носии на българи,евреи и руснаци, както и геометрични фигури представиха възпитаниците на професионална гимназия "Ана Май" на дефиле в Пловдив. То бе част от "Текстейлър експо", изложение, което приключи през уикенда и сложи край годишната програма на Панаира.

Десетте красиви костюми бяха представени от момичета от гимназията, които влязоха в ролята на манекени. Показаните модели са носители на награди от различни конкурси у нас, пише PlovdivTime.

Работим заедно с учениците си и се радваме на успехите им. За първа година имаме дуална паралелка по "Моден дизайн" и "Конструиране и моделиране на облекло от текстил", което създава условия на възпитаниците на гимназията да научават много на терен, в реална работна среда, разказаха учителите на талантливите бъдещи модни дизайнери.

В дефилето участваха възпитаници на подобни гимназии от Варна, Кърджали, Сливен, София, Бяла Слатина, Хасково, а Художествената гимназия и Сценични кадри от Пловдив имаха свои щандове.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина