FLUCA се завръща на улица „Отец Паисий“ с нова програма и интериор

Автор: Plovdiv Now 4677
FLUCA се завръща на улица „Отец Паисий“ с нова програма и интериор

След дълъг зимен престой вкъщи, австрийският културен павилион излиза на улица „Отец Паисий“ 38 с нова вълнуваща програма за сезон 2020 с куратор SARIEV GALLERY.

За своя преопънинг Fluca е подготвил специална изненада заедно с пловдивските артисти – Мартина Вачева, Мич Брезунек и Вълко Чобанов. Любимите градски мебели „Енци“ ще бъдат трансформирани в съвременна артистична инсталация, на която публиката ще има възможност да се наслаждава по време на целия Флука сезон. 

Събитието ще започне още през следобедните часове в неделя, 21 юни 2020 г. от 14:00 ч с музикална селекция от независимото радио на Пловдив XRaydio по повод 9-тия му рожден ден. DJ програма ще включва: Joobba, TapWater е Капитан Колизия.

FLUCA е съвместен проект на Фондация „Отворени Изкуства“ и Австрийско посолство в България – част от Работната програма съгласно Спогодбата за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката между Република България и Република Австрия.

Целта на FLUCA е да се изгради постоянна и устойчива база за развитие и приобщаване на нови публики към съвременното изкуство и взимането на активно участие в него. Проектът олицетворява и желанието за създаване на иновативна и интердисциплинарна платформа, насърчаваща сътрудничеството между артистичните сцени не само на България и Австрия, но и в европейски мащаб.

Концепцията на проекта идва от FLUC – известно пространство за урбанистика, съвременна музика, изкуство и пърформанс във Виена, самото то съставено от няколко карго контейнера.
Архитектурната реализация е дело на два колектива – австрийското студио tatort и българското atelieduo.

Проектът е продуциран и подкрепен от Австрийско посолство София, Фондация Отворени Изкуства, ОФ Пловдив 2019, Федерално канцлерство на Австрия, Столична община и Община Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина