Флаговете на България и Украйна в кръг на съединението за Деня на независимостта

Автор: Plovdiv Now   4237
Флаговете на България и Украйна в кръг на съединението за Деня на независимостта

Верига на съединението с националните флагове направиха участниците в честването на 33 години независима Украйна тази вечер на пл. „Стефан Стамболов” в Пловдив.  Българският трибагреник и украинският в синьо и жълто се събраха в кръг на приятелството и подкрепата около фонтана. Преди това участниците в празника преминаха през главната, за да стигнат до площада пред Община Пловдив.

 „Вие извоювахте свободата си през 1878 г., а нашият народ продължава да се бори за своята и днес. Нашите истории са много сходни и можете да ни споделите своя опит за пътя си към Европейския съюз и НАТО”, обявиха водещите на празничната церемония.  После всички присъстващи запазиха минута мълчание в памет на загиналите украински войници.

Областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янева пожела на присъстващите на следващата година  Денят на независимостта да бъде отбелязан, а войната да е свършила.

„Повече от две години Украйна се бори за правото си на съществуване срещу агресора Русия. Стотици хиляди са загиналите, сред тях и има и цивилни жертви. Милиони са в изгнание. Стотици хиляди от тях избраха да дойдат в България. Немалка част от тях избраха Пловдив за свой втори дом. Благодаря ви за подкрепата, която им указвате. Украйна има огромна подкрепа от целия свят и няма как да бъде победена. Слава на Украйна”, обърна се към хората и почетният консул на страната в Пловдив инж. Димитър Георгиев.

После от фондация „Юкрейн съпорт и Реновейшън“  отличиха с почетни грамоти всички, които с действията си са подкрепяли народа на Украйна в Пловдив, а и в цяла България.

След официалната част дойде моментът на сцената да излязат артистите. Малки и големи танцуваха, пяха и рецитираха стихове за родината си, свириха произведенията на украински композитори.

Подобни събития се случиха във всички страни по света, които подкрепят борбата на източноевропейската страна във войната ѝ с Русия.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина