Финландско издание пише: Капана на Пловдив е възхитителен

Автор: Plovdiv Now 16478
Финландско издание пише: Капана на Пловдив е възхитителен

Какво можете да видите в Пловдив и как можете да опознаете града в целия му чар за един уикенд разказва в два поредни материала финландското онлайн издание biginfinland.com.  Двудневното пътешествие на журналистите започва от Капана и неговите малки улички като лабиринти, кафетата, занаятчиите и ресторантчетата.  Първата спирка е заведение за хапване, в което опитват от вкусната домашна храна, приготвена от двамата млади собственици. 

„Оттам потеглихме на обиколка в света на изкуствата и занаятите през Капана. В допълнение към живописните ниски сгради в района, изпъстрени с кафенета и барове, битка с графити творбите си водят двама от най-важните улични художници в България – Стерн и Насимо, пише PlovdivTime.bg.

Посетихме ателието за кожени изделия на Джована, както и художествената галерия”, разказват авторите на репортажа. 

В първия ден те изработват ключодържател, сдобиват се с магнит за спомен, пият кафе в квартала, за да стигнат до една от знаковите забележителности на Пловдив – Античния театър. 

„Мястото е нещо уникално”, отбелязва изданието. След това приключението продължава в нощния купон в Капана и в центъра на града, както и в Стария град сред емблематични сгради, някои от които превърнати в музеи и галерии. Капана е възхитителен, отбелязват усещанията си от първия ден на пребиваването в Пловдив. 

През втория ден пътешествениците се включват в една от безплатните обиколки на Пловдив, която продължава около два часа из Стария град и неговите къщи, които будят възхищение. Авторът отбелязва впечатленията си от музея и галерия „Филипополис”, Балабановата къща, къща Хиндлиян, Рахат тепе и ресторантчето там.

„Настанихме се на една от многото маси там и можехме да наблюдаваме залеза, докато вечеряхме. Поръчахме един от специалитетите на там, пихме българска бира и ракия, за да се потопим в атмосферата на ресторанта”, разказва авторът. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина