Финансират проекти в областта на визуалните изкуства, приемат се документи

Автор: Plovdiv Now 4033
Финансират проекти в областта на визуалните изкуства, приемат се документи

Отворена е сесия за проекти в областта на визуалните изкуства. Общата сума за финансиране на проекти е  500 000 лв., а краен срок за подаване на документи – 28.09.2020 г. включително, съобщават от Министерство на културата.

Средствата по новата програма са част от отпуснатите от правителството 5 млн. лв. с ПМС 121 от 12 юни 2020 г. за финансова подкрепа на програми и проекти на частни културни организации, дейци и творци, осъществяващи дейност на свободна практика в условията на извънредна епидемична обстановка.

Допустими кандидати по програмата са: вписани в Регистъра по чл. 14, ал. 4 от Закона за закрила и развитие на културата частни културни организации по смисъла на ЗЗРК (фондации, сдружения, асоциации, лица, регистрирани по реда на Търговския закон, Закона за юридическите лица с нестопанска цел или Закона за кооперациите и др. в частна или обществена полза), които осъществяват дейности в областта на визуалните изкуства.

Приоритети на конкретната сесия са участие на млади автори, автори в среден етап на професионално развитие и/или слабо познати автори; разглеждане на актуални теми от полето на визуалните изкуства и участие в глобалните процеси; утвърждаване и развиване на капацитета на организацията чрез осигуряване на адекватни условия на труд и възнаграждения за екипа и преките участници в проекта; наличие на възможност за представяне в дигитална среда.

С пълния текст на обявата кандидатите могат да се запознаят на официалната интернет страница на Министерството на културата – тук.

Информация за реда за вписване в Информационния регистър на културните организации и образец на Заявление са публикувани тук.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина