Филмовите нощи във Филипополис започват с музикален хит и комедия

Автор: Plovdiv Now 4753
Филмовите нощи във Филипополис започват с музикален хит и комедия

Тази вечер в Пловдив в 21,10 часа започва дългоочаквано издание на "Филмови Нощи във Филипополис", което и тази година ще се проведе в любимото лятно кино Орфей. Първият филм, който пловдивчани ще имат възможността да видят, ще бъде музикалната биография РОКЕТМЕН, посветена на легендата Елтън Джон. Филмът с участието на Тайрън Еджъртън е една невероятна лична история за несравнимия певец, композитор и шоумен, неподправена и откровена музикална фантазия, която показва дългия му и труден път до световната сцена. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон.

Късната прожекция от 23:30 часа ще бъде на комедията А ДАНО, АМА НАДАЛИ с участието на звездите СЕТ РОУГЪН и ШАРЛИЙЗ ТЕРОН. Филмът разказва за талантлив и свободомислещ журналист с афинитет към неприятности,  нает да напише кандидат-президентските речи на първата жена, в която се е влюбвал – детегледачката си, която сега е сред най-влиятелните жени в света. Очарователният му характер не остава незабелязан и двамата започват същинско приключение в кампанията.

Припомняме, че тазгодишното издание също ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК (на 12.07), ГЛАДИАТОР (на 18.07) и АМАДЕУС (на 25.07).  Очаква ви също така новото издание на BANFF Mountain Film Festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7 и 6 лв, за BANFF - 10лв. Ще се продават на касата на лятно кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 часа от днес, на касата на LUCKY ДОм ан киното от 16.00 до 21.00 часа, както и на boxoffice.bg.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина