Фестивалът “Тримонтиада“ 2020 кани пловдивчани на Античния за 250 г. от рождението на Бетовен

Автор: Plovdiv Now 8535
Фестивалът “Тримонтиада“ 2020 кани пловдивчани на Античния за 250 г. от рождението на Бетовен

Лятното издание на международен музикален фестивал Тримонтиада 2020 изцяло ще се посвети на Бетовен и честванията по случай 250 годишния юбилей от рождението на композитора.

Фестивалния оркестър ТРИМОНТИАДА разучава  програмата, младежите от пловдивския камерен оркестър Франк Мартен Плейърс упорито и неуморно репетират.

„Бетовен е жив. Музиката му свързва хората заедно и затова тя е изпълнявана и обичана по целия свят! Годишнината на Бетовен със сигурност ще доведе до изключителни музикални събития, които излизат извън културните граници“, казва моторът на фестивала, Галина Врачева.

Световно известната пианистка проф. Галина Врачева е концертиращ пианист-виртуоз, композитор, преподавател и импровизатор на класическа музика. Професор Врачева е единственият импровизатор на класическа музика на сцена без повторение.

Бетовен кани пловдивчани и гостите на града да отпразнуват заедно с Тримонтиада неговия 250-ти рожден ден на 28,29 и 30 май 2020 на Античния театър в Пловдив. Началото на концертите и в трите дни е 20:00 часа.

Билетите ще бъдат в продажба от месец март на Eventim.bg и касите в град Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина