Фестивалът GuitART идва с фантастични концерти в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4009
Фестивалът GuitART идва с фантастични концерти в Пловдив

За девета поредна година, от 4 до 6 октомври, Пловдив ще бъде домакин на престижния фестивал GuitART. Това уникално събитие обединява енергията и опита на световноизвестни китаристи и музикални групи с новоизгряващи млади таланти, предлагайки наистина незабравимо преживяване за любителите на класическата китара.

Очакват ни фантастични концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и интересни музикални работилници. Фестивалът има за цел да събере на едно място утвърдени имена в световната музикална култура, заедно с новоизгряващи млади таланти, като им предоставя уникална платформа за изява, както за опитните изпълнители, така и за младите звезди.

Фламенко, аржентинско танго, джаз, фънк и класика са част от музикалните стилове, на които феновете на хубавата музика ще имат възможност да се насладят.

„Радваме се да посрещнем отново в Пловдив някои от най-талантливите китаристи и музиканти в света", заявяват от фестивалния екип.„ Нашата публика може да очаква невероятни изпълнения, които ще покажат красотата и емоционалността на най-популярния музикален инструмент“.

Plovdiv GuitArt Festival се утвърди като най-голямото и най-очаквано събитие за китара в региона, предлагащо наистина уникално изживяване за любителите на хубавата и стойностна музика. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.

Програмата на GuitART Fest 2024, можете да намерите на:

guitart.bg

facebook.com/guitartfest

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина