Фестивалът за документално кино Master of Art в Пловдив завършва с 3 интересни прожекции

Автор: Plovdiv Now 5830
Фестивалът за документално кино Master of Art в Пловдив завършва с 3 интересни прожекции

В понеделник от 19:00 ч. можете  да видите филмът YOU'LL NEVER WALK ALONE, който разказва историята на една песен, която се е превърнала в пример за световен фолклор. Всеки уикенд стотици хиляди футболни фенове я пеят по стадионите в целия свят. “You´ll Never Walk Alone“ е пята от Джуди Гарланд, Луис Армстронг, Махалия Джаксън, Джони Кеш, Тримата тенори и още много певци.

В сряда /24.04/ пък ви очаква ЗАД СТЕНАТА с Димитрис Папайоану - гръцки режиьор, хореограф, изпълнител, визуален артист. Но това не е типичната биография на един творец. Следвайки подготовката за един от най-мистериозните и важни спектакли Still Life, филмът се фокусира върху неговата визия и философия. Филмът прави паралел между работния процес и митът за Сизиф, посочвайки, че животът и работата на големите артисти съществуват в симбиоза.

В последния ден на фестивала 25.04. ще бъде прожекцията на великолепния МУЗЕЯТ ПРАДО. Един със сигурност различен филм за музей. Филм за емоционалните крайности, открити в творбите на Гоя, изложени в „Прадо“ в Мадрид, както и в изпълненията на печелилата множество награди „Грами“ оперна певица Джойс Дидонато. Докато стои сама пред картините на Гоя, Джойс разпознава сродна душа, която излиза извън рамката и говори на собствените ѝ артистични търсения.

За поредна година Пловдив е част от филмовия фестивал за документални филми за изкуство Master of Art. Той се провежда от 4 до 25 април, като домакин на събитията по традиция става арт киното на града LUCKY Дом на киното. Под тепетата пристигнаха общо 16 заглавия от богатата програма на Master of Art – филми за архитекти и художници, писатели и танцьори, както и други творци.

Програма:

22.04 /понеделник/

19:00 You’ll Never Walk Alone

Билети: https://bit.ly/2uAMRTX

 

24.04 /сряда/

19:00 Зад стената – Димитрис Папайоану

Билети: https://bit.ly/2uEXTr2

 

25.04 /четвъртък/

19:00 Музеят Прадо, Мадрид

Билети: https://bit.ly/2FQu8Ky

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина